warsztaty dla dzieci domowe słodycze

Warsztaty

najlepszy zielony koktajl dział hr warsztaty dla zdrowia dni zdrowia pokazy wykłady dietetyczne

Wiedza i praktyka – warto połączyć te dwie kompetencje.

Szkolenie

Dawka bardzo ciekawie podanej wiedzy dietetycznej. Zawsze stworzone dla uczestników uwzględniając  ich doświadczenie i potrzeby. Rzetelna wiedza, trochę ciekawostek i dawka motywacji. Wyjdziecie zadowoleni z duża dawką wiedzy co i jak zmieniać by czuć się świetnie. Na szkoleniach zawsze prezentuję najnowszą wiedzę uzyskaną na konferencjach naukowych – tej wiedzy nie ma jeszcze w podręcznikach!

Dla kogo

Dla wszystkich zainteresowanych zdrowym żywieniem. Dla firm, szkół, przedszkoli, ale też grup znajomych którzy chcą się dowiedzieć więcej o odżywianiu dla zdrowia, pułapkach dietetycznych, czy też żywieniu w chorobach.

Dbasz o zdrowie pracowników i chcesz by czuli się dobrze i mieli wiele energii, planujesz spotkanie przyjaciół i chcesz by było oryginalne i ciekawe, trenujesz ze znajomymi i chcesz poprawić wyniki, Ty i przyjaciółki macie problem z dietą maluchów – ta forma spotkań jest dla Ciebie. Skontaktuj się ze mną  – opracuję ciekawe spotkanie dla Ciebie i Twoich bliskich. Dobra zabawa, dużo śmiechu a przy tym wiele pożytecznej wiedzy.

Warsztaty

Wiedza to nie wszystko, bez praktyki sama wiedza nie jest wiele warta. Czas przekształcić myśli w czyny i zabrać się do działania. Chcesz z kilkoma przyjaciółmi upiec pyszny pasztet z soczewicy, zrobić błyskawiczną pastę do chleba czy upiec zdrowe ( również bezglutenowe) ciastka skontaktuj się ze mną. Dużo dobrej zabawy, satysfakcja z wykonanej pracy, a do tego szczypta wiedzy dietetycznej i technologicznej.

Jeżeli chorujesz i potrzebujesz zmiany sposobu odżywiania, masz wrażenie, że już niczego Ci nie wolno jeść, skontaktuj się ze mną. Może wspólnie uda nam się stworzyć zdrowe, ciekawe i smaczne oraz proste w wykonaniu jadłospisy dla Ciebie.

Poniżej przykładowe tematy szkoleń i warsztatów oraz niektóre z przeprowadzonych spotkań. Masz inny pomysł  i inne potrzeby ? Skontaktuj się – przedstawię pełną listę tematów.

Nasze warsztaty:

Zdrowo i słodko

Dla kogo:  Dla wszystkich którzy uwielbiają słodycze i chcą wiedzieć, które wybierać i dlaczego. Dla Mam, Tatusiów i Babć oraz Dziadków  którzy widzą, że ich pociecha najbardziej na świecie kocha słodycze i chcieliby im dawać te odpowiednie. Jeżeli widzisz, że Ty lub Twoi bliscy sięgają po słodycze zdecydowanie zbyt często opowiem o tym z czego to wynika i jak można przeciwdziałać cukrowej karuzeli. Dla zainteresowanych wpływem cukru na organizm.

Wykład: Ciekawa opowieść o tym jak smak słodki towarzyszy nam od urodzenia i dlaczego tak go kochamy. Trochę naukowo lecz przystępnie o tym co to tłuszcze trans i syrop glukozowo – fruktozowy oraz o ich wpływie na organizm. Powiem  o tym jakie słodycze wybrać w sklepie, a które omijać z daleka. O tym jak redukować wpływ cukru na organizm i jak sobie radzić na przyjęciu. Trochę o tym jak postępować z dziećmi –  jakie metody  racjonowania słodyczy działają, a jakie nie.

Warsztat: Zapoznacie się z rożnymi substancjami słodzącymi, obejrzycie, posmakujecie a niektóre sami zrobicie. Wybierzemy te najlepsze dla Was i najlepsze dla Waszych dzieci. Różne rodzaje mąk (nie tylko ze zbóż) i łączenie składników tak by słodycze były pożywieniem. Domowe pralinki, placki, lody, ciastka – zdrowych deserów moc. Również w wersji wegańskiej i bezglutenowej dla alergików.

Wykład / warsztat  czas trwania:  do ustalenia

Wszyscy uczestnicy wykładów otrzymają droga mailową skrypt podsumowujący szkolenie. Uczestnicy  warsztatów dostaną  poprzez email autorskie, wypróbowane i sprawdzone przepisy na  potrawy  które będą wykonywać .

Żywienie w sporcie

Dla kogo: Dla każdego kto ćwiczy  w domu lub na siłowni,  tańczy, pływa, biega, spaceruje, gra w piłkę, jeździ na łyżwach czy konno. Trenuje samemu lub zespołowo, kilka razy w tygodniu czy codziennie. Dla tych którzy chcą by lepsi, dla tych co chcą zbudować masę mięśniową lub/i  zwiększyć wytrzymałość. Dla każdego z zacięciem sportowym, dla tego kto trenuje bo to kocha i dla tych co ćwiczą bo warto. Może dla Ciebie?

Wykład: Główne zagadnienia poruszane to izotoniki i inne napoje czyli o odpowiednim nawodnieniu. O tym jak zmniejszyć zawartość tkanki tłuszczowej budując przy tym mięśnie.  Zakwaszenie organizmu – istotne aspekty w sporcie. Suplementy – które warto wybierać i kiedy.

Jeżeli masz grupę przyjaciół z którymi wspólnie trenujesz mogę dostosować ten wykład do specyfiki Twojej dyscypliny sportowej. 

Warsztat: Zrobicie domowe izotoniki oraz napoje regeneracyjne. Przygotujecie zdrowe batony energetyczne. Dla tych których dręczą kontuzję będzie przepis na koktajl przeciwzapalny przygotowany z tego co stoi na półkach supermarketu.  Będziecie mogli wszystkiego spróbować i zapoznać się z wieloma składnikami tzw superfood przydatnego w diecie każdego sportowca amatora czy zawodowca.

Wykład / warsztat  czas trwania:  do ustalenia

Wszyscy uczestnicy wykładów otrzymają drogą mailową skrypt podsumowujący szkolenie. Uczestnicy  warsztatów dostaną  poprzez email autorskie, wypróbowane i sprawdzone przepisy na  izotoniki, koktajle i batony  które będą wykonywać  oraz dodatkowo przepisy na smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia dania idealne po treningu.

Odżywianie dla zdrowia rodziny

Dla kogo: Dla wszystkich dbających o zdrowie swoich bliskich którzy chcieliby  dzięki pożywieniu zapewnić zdrowie swojej rodzinie. Dla wszystkich trochę zagubionych w gąszczu informacji którzy potrzebują rzetelnej wiedzy dietetycznej. O składnikach pożywienia i ich wzajemnym oddziaływaniu. O dobrych wyborach. O dietach i o wyborze tej idealnej dla Ciebie i Twojej rodziny.

Wykład:

 O tym jak najlepiej komponować posiłki i dlaczego, o składnikach pożywienia i tym co wybierać w sklepie. Na czym smażyć i co to takiego tłuszcze trans. O najlepszym drugim śniadaniu i jak sobie radzić  z przygotowywaniem posiłków gdy czasu brak.

W wykładach z tego cyklu  również wykłady:

  • Tadek Niejadek – czyli o żywieniu dzieci które jedzą niewiele lub tylko niektóre potrawy.
  • Żywienie dzieci z nadmierną masą ciała.

Jeżeli jesteś zainteresowany wykładami z tego cyklu skontaktuj się ze mną.

Warsztat: Celem tych warsztatów kulinarnych jest zwiększenie różnorodności potraw i  (ich gęstości odżywczej) które pojawiają się na stołach naszych rodzin. Z tego też względu gotowane są potrawy oparte o składniki wegetariański/wegańskie gdyż takie potrawy z reguły rzadko goszczą w polskiej kuchni. W menu w zależności od sezonu będzie pasztet/pasta do pieczywo, zupa, kotlety ze strączków/tofu, sos warzywny, deser i napój.

Wykład / czas trwania/koszt do ustalenia

Wszyscy uczestnicy wykładów otrzymają drogą mailową skrypt podsumowujący szkolenie. Uczestnicy  warsztatów dostaną  poprzez email autorskie, wypróbowane i sprawdzone przepisy na wykonane dania.

UWAGA: W szkoleniach z cyklu „Tadek Niejadek” wszystkie przepisy są przygotowywane ze szczególnym uwzględnieniem upodobań żywieniowych małych dzieci z jednoczesną dbałością o ich wysoką wartość odżywczą.  Jako praktyk doskonale znam  większość zasad wyznawanych przez ortodoksyjne maluchy :-). Jestem otwarta na uwagi rodziców których słucham uważnie.

Jedzenie na nadciśnienie

Dla kogo: Dla każdego kto mierzy się z problemem wysokiego ciśnienia i dla tych którzy chcą zadbać o siebie i swoich bliskich. Naukowo udowodniono, że zmiana stylu życia w tym żywienia  może zmiejszyc ilość przyjmowanych leków i zdecydowanie obniżyć ciśnienie. Dla wszystkich którzy  po zaleceniu diety przez lekarza nie wiedza co jesc  i czują się zagubieni

Wykład: Przystępnie i ciekawie, z poczuciem humoru  opowieść o tym  jakie  jedzenie podnosi nam ciśnienie a które może pomóc nam je obniżyć.  Jak się sprawa ma z kawą, co cukier ma do tego  i co buraki na to. Jednocześnie kilka praktycznych informacji o tym jak mając 15 minut, samodzielnie można obniżyć sobie   ciśnienie krwi.

Warsztat: Zrobicie napoje o udowodnionych właściwościach obniżających ciśnienie krwi, poznacie sposoby na odpowiednie doprawianie i przyprawianie oraz zamienniki soli, przygotujecie zupę i antycisnieniowy sos. Nie zapomnimy o wykonaniu deseru z prozdrowotnych składników. Będziecie mogli wszystkiego spróbować i w trakcie gotowania zapoznać się z naturalnymi, powszechnie dostepnymi produktami sprzyjającymi zdrowiu naszego układu krwionośnego.

Wykład  czas trwania i koszt do ustalenia:

Wszyscy uczestnicy wykładów otrzymają droga mailową skrypt podsumowujący szkolenie. Uczestnicy  warsztatów dostaną  poprzez email autorskie, wypróbowane i sprawdzone przepisy na  potrawy  które będą wykonywać .

Wzmocnij serce

Dla kogo: Dla każdego zainteresowanego dbałością o układ krążenia, dla tych z za wysokim cholesterolem, nadciśnieniem, miażdżycą, po zawale, z niewydolnością serca, dla tych co chcą zapobiegać by nie musieć leczyć , dla tych którym lekarz kazał przejść na dietę  i dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem i dobrym samopoczuciem.

Co:  Wykład w postaci ciekawej prezentacji multimedialnej – 1 godzina

Wykład Dowiesz się jak dzięki prostym zmianom w codziennym żywieniu możesz zadbać o swój układ krążenia, wspomóc organizm w oczyszczaniu się z nadmiaru blaszek miażdżycowych. Rzetelna naukowa wiedza o tym jak obniżyć cholesterol, historia o tym jak uniknięto wstawienia by-passów, i dlaczego jedząc margarynę powinieneś sięgać częściej po marchewkę J.  Jak dobierać potrawy by być sytym a jednocześnie czuć  się zdrowo i lekko.

Jak: Wykład w postaci ciekawej prezentacji multimedialnej + warsztat prozdrowotnego przygotowywania potraw.

Warsztat podczas którego będziesz mógł samodzielnie uczestniczyć w przygotowaniu  i smakowaniu kilku prozdrowotnych potraw w tym pasztetu, zupy, kotletów i  słodyczy. Dowiesz się co wybierac w sklepie i jak poznawać produkty sprzyjające dobremu samopoczuciu. Zobaczysz jak różnorodna może być soczewica i czym się różnią jej gatunki

Wykład /warsztat – czas trwania i koszt do ustalenia.

Wszyscy uczestnicy wykładów otrzymają droga mailową skrypt podsumowujący szkolenie. Uczestnicy  warsztatów dostaną przepisy potraw  które będą wykonywać .

Dla wiecznie odchudzających się

Dla kogo:  Jeżeli wiecznie mierzysz się sama/sam ze sobą i co rusz podejmujesz nowe postanowienia dotyczące jedzenia bądź odchudzania…
Wypróbowałaś/eś już setki diet i tysiące razy obiecałaś sobie, że od jutra będzie inaczej…
a dzisiaj znowu nie bardzo siebie lubisz za niedotrzymane obietnice …
to te zajęcia są dla Ciebie:
W bezpiecznej atmosferze będziesz mogła/mógł dowiedzieć się jak skutecznie zmienić nawyki, odnaleźć wspierającą motywację, podzielić się swoim doświadczeniem i usłyszeć jak radzą sobie inni.
I moduł
Żywność uzależnia? – Prawdy i mity.
Zmiana: nowa Ja, ale jaka? – Co i dlaczego w moim stylu życia i we mnie domaga się zmiany?
Zachęta do zmiany-skąd ja wziąć? – Praca nad motywacją do zmiany i jej skutecznym utrzymaniem.
II moduł:
Stres – dlaczego chcemy coś zjeść?
Stres – jedzenie – poczucie winy – Poszerzenie repertuaru sposobów redukujących stres i napięcie .
Rewolucja – skuteczna zmiana nawyków -poprawa komunikacji w trudnych sytuacjach.
III moduł
Komfort food – otulanie posiłkami.
Czy mogę być swoja najlepsza przyjaciółką – jak się ze sobą zaprzyjaźnić i znaleźć oparcie?
Nie jestem samotną wyspą -zwiększenie umiejętności korzystania z pomocy innych osób.
IV moduł maj
Jedzenie – usłysz potrzeby ciała.
Kim jestem naprawdę? Samoświadomość własnego potencjału i możliwości.
Moje ciało- ktoś czy coś? -Ciało, jako źródło wsparcia i przyjemności.
Daj sobie szansę! Dowiedz się więcej: tel 501-267-576
Nowatorska formuła łącząca dietetyczną wiedzę o oddziaływaniu jedzenia na fizjologię i psychikę organizmu oraz praktyka doświadczonego terapeuty. Półgodzinny wstęp prowadzony przez dietetyka nawiązujący do trzygodzinnego bloku tematycznego prowadzonego przez terapeutę. Warsztat umożliwiający rozpoznanie swoich prawdziwych potrzeb i uzyskanie narzędzi do ich realizacji.
Prowadzące:
Anna Dyduch Maroszek: psycholog, psychoterapeuta i superwizor . Od wielu lat prowadzi praktykę terapeutyczną oraz grupy wsparcia. Uczy psychoterapeutów i pomaga młodym mamom w ramach Stowarzyszenia Pro-Mama, Członek zwyczajny Polskiego Towarzystwa Psychoterapii Psychoanalitycznej
Aleksandra Spychalska: dietetyk, szkoleniowiec, członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, w swojej pracy z pacjentami dietetycznymi stosuje holistyczne podejście łącząc najnowsze doniesienia medyczne z tradycyjna medycyną chińskich i wiedzą polskich naturoterapeutów. Uczestniczka konferencji naukowych i warsztatów z zakresu nowatorskich metod leczenia dietą. Pracuje w duchu Porozumienia bez przemocy nieustannie szkoląc się w tym kierunku.

Liczna miejsc ograniczona decyduje kolejność wpłat.
Zapisy na email: poradnia@jedzeniejakleczenie.pl Szczegółowe informacje Tel. 501-267-576

Ze względu na charakter pracy ilość uczestników warsztatu jest ograniczona. Liczba osób 7-15. Do zobaczenia 🙂 Aleksandra Spychalska JJL Poradnia Dietetyczna www.jedzeniejakleczenie.pl

Cykl wykładów o odżywianiu dla zdrowia

Dla kogo:  Dla każdego kto chce wiedzieć więcej o wpływie żywności na samopoczucie. Proponowane tematy

  • Zboża – od ziarna do mąki. Właściwości zdrowotne kasz. Czy zawsze bez glutenu?
  • Strączki – O strączkowych prawie wszystko. Komu strączki nie służą a kto powinien po nie sięgać
  • Czym warto słodzić? Od miodu po stewię i ksylitol.

Koszt, czas trwania do ustalenia

Wszyscy uczestnicy wykładów otrzymają drogą mailową skrypt podsumowujący szkolenie. Uczestnicy  warsztatów dostaną  poprzez email autorskie, wypróbowane i sprawdzone przepisy na omawiane dania.

Warsztaty dla szkół i przedszkoli

Zdrowe i słodkie - lekcja i warsztat

Dla kogo:  Dla dzieci szkolnych i przedszkolnych

Lekcja: Dla dzieci szkolnych ciekawa prezentacja multimedialna o wpływie smaku słodkiego na zdrowie. O rodzajach węglowodanów, dobrych wyborach na co dzień oraz o dobrych i złych bakteriach. Zajęcia poprowadzone w sposób dostosowany do potrzeb małych uczestników. Dzieci je uwielbiają. Dla dzieci przedszkolnych przewidziany jest mini wykład dostosowany do poziomu odbiorców.

Warsztat:  Dzieci samodzielnie wykonują zdrowe słodycze. Wcześniej zapoznają się z produktami z których będą je wykonywać. Testują i smakują.

Wykład  oraz warsztat: czas trwania ok 60 minut. Koszt zależny od ilości dzieci oraz grup. Wszystko odbywa się na sali lekcyjnej zaplecze kuchenne nie jest potrzebne.  Zapytaj o ofertę tel. 501-267-576 lub poradnia@jedzeniejakleczenie.pl  Na życzenie dostępne referencje.

Po zajęciach uczestnicy (nauczyciel) otrzymają droga mailową przepisy na słodycze do samodzielnego wykonania w domu.

Zielono mi - koktajle warzywno- owocowe

Dla kogo: Dla dzieci szkolnych i przedszkolnych.

Lekcja: Ciekawe zajęcia o roli warzyw i owoców dla zdrowia. Trochę o witaminach, minerałach, błonniku i dobrych bakteriach.

Warsztat: Na oczach dzieci i przy ich współudziale wykonuję zdrowe zielone koktajle warzywno – owocowe. Dzieci poznają nowe smaki i składniki – często po raz pierwszy próbują”zieleniny” oraz polskiego dobrego „superfood”.

Wykład  oraz warsztat: czas trwania ok 60 minut. Koszt zależny od ilości dzieci oraz grup. Wszystko odbywa się na sali lekcyjnej zaplecze kuchenne nie jest potrzebne.  Zapytaj o ofertę tel. 501-267-576 lub poradnia@jedzeniejakleczenie.pl  Na życzenie dostępne referencje.

Po zajęciach uczestnicy (nauczyciel) otrzymają droga mailową przepisy na koktajle do samodzielnego wykonania w domu.

Do tej pory zrealizowaliśmy m.in:

  • Słodko i zdrowo domowe słodycze – XII Nadbałtycki Festiwal Nauki –  lekcja i warsztat robienia słodyczy z dziećmi.
warsztaty dla dzieci domowe słodycze

Warsztaty Słodko i Zdrowo

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Energia na wiosnę – tajemnica zielonych koktajli – Strefa Zdrowia GPNT –  wykład i pokaz kulinarny.

pokazy kulinarne eventy zielone koktajle zdrowy pracownik oferta dla firm szkolenia dietetyczne hr dział dla zdrowia motywacja dobre samopoczucie miksowanie

 

  • Zdrowe Serce –  Konferencja EKG Zdrowej Firmy – GPNT-  wykład dla przedsiębiorców.

dni zdrowia organizacja dla firmy warsztaty szkolenia eventy dietetyczne przedszkola szkoły firmy organizacje

pokazy kulinarne eventy zielone koktajle zdrowy pracownik oferta dla firm szkolenia dietetyczne hr dział dla zdrowia motywacja dobre samopoczucie miksowanie wykłady dietetyczne uniwersytet trzeciego wieku progessteron dojrzewalnia róż

  • Dni Zdrowia „De Heus”  – 7 lokalizacji w  całej Polsce- wykłady, pokazy kulinarne i konsultacje dietetyczne.

warsztaty szkolenia eventy dla firm dla dzieci pokazy kulinarne eventy zielone koktajle zdrowy pracownik oferta dla firm szkolenia dietetyczne hr dział dla zdrowia motywacja dobre samopoczucie miksowanie wykłady dietetyczne uniwersytet trzeciego wieku progessteron dojrzewalnia róż

 

pokazy kulinarne eventy zielone koktajle zdrowy pracownik oferta dla firm szkolenia dietetyczne hr dział dla zdrowia motywacja dobre samopoczucie miksowanie wykłady dietetyczne uniwersytet trzeciego wieku progessteron dojrzewalnia róż warsztaty dla dzieci szkolenia dla dzieci stowarzyszenieszkolenia eventy dietetyczne dla firm dla dzieci

  • Słodki smak dzieciństwa – Przedszkole Marchewka –  wykład  i spotkanie konsultacyjne dla rodziców.

pokazy kulinarne eventy zielone koktajle zdrowy pracownik oferta dla firm szkolenia dietetyczne hr dział dla zdrowia motywacja dobre samopoczucie miksowanie wykłady dietetyczne uniwersytet trzeciego wieku progessteron dojrzewalnia róż warsztaty dla dzieci szkolenia dla dzieci stowarzyszenie

 

  • Zdrowo Szybko praktycznie w Dworku Zielenin –  spotkanie i wspólne gotowanie, wykład.

warsztaty kulinarne, szkolenie dietetyczne, JJL Poradnia dietetyczna pokazy kulinarne eventy zielone koktajle zdrowy pracownik oferta dla firm szkolenia dietetyczne hr dział dla zdrowia motywacja dobre samopoczucie miksowanie wykłady dietetyczne uniwersytet trzeciego wieku progessteron dojrzewalnia róż warsztaty dla dzieci szkolenia dla dzieci stowarzyszenie

  • Wpływ żywności na funkcje Intelektualne  – Promocja Zdrowia dla Nauczycieli SP nr 81 Osowa –  szkolenie.

 dla nauczycieli dla rodziców pokazy kulinarne eventy zielone koktajle zdrowy pracownik oferta dla firm szkolenia dietetyczne hr dział dla zdrowia motywacja dobre samopoczucie miksowanie wykłady dietetyczne uniwersytet trzeciego wieku progessteron dojrzewalnia róż warsztaty dla dzieci szkolenia dla dzieci stowarzyszenieszkolenia warsztaty kulinarne eventy pokazy dla dzieci dla firm dni zdrowia

  • „Słodko i zdrowo” Lekcja oraz warsztat robienia słodyczy w Szkole Podstawowej ” Sokrates” w Gdańsku

ciekawe lekcje zdrowe żywienie zdrowe żywienie dla dzieci fajne zajęcia dla dzieci warsztaty dla szkół i przedszkoli edukacja zdrowotna dla szkół i dizeci

warsztaty dla dzieci i dorosłych dla szkół i przedszkoli jak zrobic lekcje dla klas 1-3 nauka o zdrowiu dla dzieci zdrowe słodycze domowe

  • „Co w śniadaniówce to w główce”
    Spotkanie edukacyjne dla rodziców SP nr 81 Osowa –  szkolenie.
  • Zdrowe i słodkie” warsztaty i lekcja w Przedszkolu Lingwista w Gdańsku.

warsztaty dla szkół i przedszkoli edukacja zdrowotna nowa piramida żywienia

kasza jaglana płatki owsiane gdańsk trójmiasto dietetyk dla dzieci

  • „Warzywa dają moc” lekcja i warsztaty w Przedszkolu i Zerówce Lingwista.
  • „Zielono mi – kiełków moc” warsztaty dla Maluchów i Starszaków w Przedszkolu Marchewka
eventy warsztaty kulinarne dla dzieci dietetyk edukacja zdrowe warsztaty dla dzieci edukacja przedszkolaków zdrowe żywienie co zrobic by dizeci jadły zielone zielone sałatki dla dzieci

Zielono Mi Przedszkole Marchewka

zielone koktajle warsztat termomix trójmiasto gdańsk warsztaty dla dziieci dla szkół i przedszkoli przyjęcia dla dzieci urodziny dla dzieci dietetyk dla dzieci

  • szpinak ananas zielone koktajle dla dzieci edukacja dietetyk dla dzieci pokazy eventy szkolenia dla dzieci i dorosłych dietetyczne edukacja dla zdrowia

 

 

Jesteś ciekawy? Zapytaj. Chętnie odpowiem na pytania  tel. 501-267-576.

 

 

 

 

 

 

Od 2015 roku bez przerwy,  prowadzę cykliczne, całoroczne cykle wykładów dla Sąsiedzkich Domów w Sopocie z ramienia Wydziału Zdrowia Miasta Sopotu. Uczestniczę też czynnie z wykładami i warsztatami w obchodach Dni Seniora w Sopocie.