Od lat moim pacjentom zalecam dietę przeciwzapalną o niskim indeksie i ładunku glikemicznym. Udowodniono, że diety oparte o te zasady w dłuższym okresie czasu sprzyjają dobremu zdrowiu, samopoczuciu oraz zapobiegają wielu chorobom a zwłaszcza zmorze naszych czasów czyli chorobom cywilizacyjnym m.in zespołowi metabolicznemu, cukrzycy typu drugiego, hipercholesterolemii, otyłości, nadciśnieniu itp.
Wbrew obawom wielu, dieta taka jest prosta w stosowaniu, smaczna, sycąca i co najważniejsze skuteczna. Często już po 2-3 tygodniach stosowania wyraźnie poprawia się samopoczucie, zmniejsza senność a pojawia przypływ energii. Pacjenci po ok trzech miesiącach stosowania wyraźnie widzą poprawę takich parametrów krwi jak glukoza na czczo, insulina, profil lipidowy, próby wątrobowe, obniżenie stężenia kwasu moczowego.
Zgłębiając zagadnienie diet sprzyjających poprawie jakości życia nieustająco uczestniczę w różnego rodzaju konferencjach naukowych czy szkoleniach.
Dzisiaj mogę już się pochwalić, że zdałam egzamin i uzyskałam tytuł „Specjalisty przyjaznego insulinoopornym” nadawany po ukończeniu szkoleniu dla profesjonalistów SOIT School if Insulinresistance Therapy.
Jednocześnie nie osiadając na laurach ukończyłam szkolenie zakończone egzaminem „Dietoterapia w Insulinooporności” organizowane przez dr Damiana Parola i Tadeusza Sowińskiego w ramach Warsztatu Nauki.
Wszystkich borykających się z problemem insulinooporności oraz z podwyższonym poziomem glukozy/ cholesterolu/ kwasu moczowego/ we krwi zapraszam serdecznie do gabinetu.