Cykl wykładów i spotkań w Sopockiej Bibliotece dobiegł końca. Razem z uczestnikami zapoznawaliśmy się ze składnikami odżywczymi zawartymi w produktach i mówiliśmy o ich wpływie na organizm. Spojrzeliśmy na to która żywność naprawdę nam służy i jak świadomie dokonywać wyborów w sklepie. Rozmawialiśmy o tym które tłuszcze wybierać i poruszyliśmy zagadnienie mikroflory jelitowej. Dzięki aktywnemu uczestnictwu Pani Wiesławy i Pani Alicji przyrządziliśmy zielone koktajle, tak by wszyscy mieli okazję wypróbować teorię w praktyce. Na wykładzie o zdrowych słodyczach dowiedzieliśmy się co takiego kryje się w przemysłowych łakociach dla dzieci i czym je zastąpić. Tego dnia była okazja by spróbować domowej masy czekoladowej oraz naturalnego słodzika zawierającego całe mnóstwo soli mineralnych. Zawsze po wykładzie pojawiało się dużo pytań – cieszę się, że mogłam dzielić się wiedzą.
Dziękuję za te wspólne spotkania i do zobaczenia! 🙂